MOJ KRF

vodič po najlepšem ostrvu Mediterana

Impresije s KRFA - www.mojkrf.info

KRFSKO PIVO

Za mnoge turiste, pivo je nezaobilazni deo letovanja. Na Krfu imate priliku da popijete najsvežije pivo koje ste ikada probali. Mala pivara, CORFUBEER (ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ), nalazi se u Arilasu na severoistoku ostrva.
Uvek je otvorena za posetioce i tu možete videti proces proizvodnje piva i naravno, možete odmah i da degustirate njihove proizvode.Postoji nekoliko vrsta piva : Ionian Epos, Real Ale,  

Bitter Real Ale, Special Royal Ionian i verovatno najpopularnije Ionian Gold. Oni koji uživaju u malo drugačijim ukusima, svakako treba da probaju "Ionian Epos" - dvostruko fermentisano pivo sa dodatkom meda, "spremano po recepturi feničanskog kralja Alkinosa".

 

Iako je pivara veoma mala, a njeni kapaciteti ograničeni, CORFUBEER je 2012 godine imao  čast da bude jedan od snabdevača Olimpijskih Igara u Londonu. Klaudio Muzakitis, majstor-pivar, je za tu priliku kreirao pivo "Koroibos". Pivo je dobilo ime po grčkom pekaru Koroibosu, koji je 776 godine pre nove ere, bio prvi imenom zabeleženi olimpijski pobednik u trčanju.
Vi ste ovde: Home Impresije KRFSKO PIVO