MOJ KRF

vodič po najlepšem ostrvu Mediterana

Impresije s KRFA - www.mojkrf.info

Ronjenje na Krfu

ronjenje na KrfuJedno od najupečatljivijih doživljaja u čovekovom životu je upoznavanje podvodnog sveta. Iskustvo prvog zaranjanja i susreta s bogatstvom i lepotom svega onoga što se nalazi ispod površine mora, će vas verovatno pratiti čitavog života.

ronjenje na KrfuKrf je, uz obližne Paksos i Diapondiu, vrhunsko odredište za podvodne aktivnosti.Zbog toga širom ovih ostrva postoje organizovani ronilački centri. Plaže i mali zalivi, rtovi i beskonačni plićaci predstavljaju pravi raj za ljubitelje morskog dna, kako mlade tako i starije. Već od početka juna, more je dovoljno toplo  i svako može lako biti učesnik podvodnih aktivnosti koje voli. Bez obzira da li je cilj ribolov, da obezbedite mali zalogaj za svoje društvo, podvodne fotografije, ili možda kruženje satima sa maskom i disaljkom, morsko dno kompleksa Krfskih ostrva će vas fascinirati, naročito jer Vidljivost ispod vode veoma dobra, u proseku 15 do 20 metara.

Na Krfu ima nekoliko centara za obuku ronilaca:

  • Dive Easy - Aharavi
  • Achilleon Diving - Paleokastrica i Ermones
  • Calypso Diving Center - Agios Gordis
  • Gouvia Diving - Guvija
  • Seven Islands Dive - Kontokali
  • Apollo Dive Centre - Nisaki

Svi navedeni centri imaju sertifikovane instruktore ronjenja i pogodni su i za početnike i za iskusne ronioce. Mesta za ronjenje se biraju prema iskustvu gostiju ili po želji. Uglavnom su to male grupe, a organizuju se i specijalni programi za decu.

 

{jcomments on}

Vi ste ovde: Home Impresije Ronjenje na Krfu