MOJ KRF

vodič po najlepšem ostrvu Mediterana

Impresije s KRFA - www.mojkrf.info

Kajzerov Tron i plaža Pelekas

Pelekas je selo sa puno šarma, dobrom lokacijom, fantastičnim zalascima sunca. Osim toga, u njegovoj blizini je i jedna od najlepših peščanih plaža na ostrvu. Naročito je popularna je medju starosedeocima, ali i gostima iz Italije, pa u avgustu može biti velika gužva.

Do Pelekasa se dolazi relativno lako - iz Agios Gordiosa krenite glavnom ulicom, pa kod autobuske stanice i supermaketa skrenite levo prema Sinaradesu. Vozite kroz selo i na kraju skrenite levo. Posle nekoliko kilometara ugledaćete Pelekas ispred sebe. Prodjite seoski trg na kome se nalazi nekoliko taverni.Put se onda razdvaja, vi nastavite desnim krakom pored "Jimmys" taverne. Očekuje vas prilična uzbrdica i nekoliko veoma oštrih krivina, što je znak da ste na pravom putu. vrlo brzo ćete se naći skoro na samom vrhu. Parkirajte se gde je moguće i prošetajte 100ak metara stazom kroz šumicu do samog vrha - čuvenog Kajzerovog Trona. Odavde je početkom XX veka, tačnije od 1908 godine, pa sve do početka I Svetskog rata,  nemački car Viljem II (tadašnji vlasnik palate Ahilion) redovno posmatrao zalaske sunca.

Posle posete najboljem vidikovcu {jcomments on}na Krfu, vratite se do Pelekasa, prodjite trg i vozite do velike krivine sa lepom kućom. Skrenite desno i vozite nizbrdo sve dok ne vidite plažu. Sledite putokaz za Pelekas Beach Hotel, prodjite kroz kapiju hotela, a zatim i  maslinjak i parkirajte se. Spustite se peške do plaže i - uživajte!

Vi ste ovde: Home Impresije Kajzerov Tron i plaža Pelekas