MOJ KRF

vodič po najlepšem ostrvu Mediterana

Online rezervacija hotela na Krfu

Najčešća pitanja i odgovori

mojkrf.info nije turistička agencija i ne prodaje nikakve turističke usluge. Mi smo posrednik koji posetiocima našeg sajta omogućava da brzo i lako pronadju i rezervišu hotelski ili apartmanski smeštaj na ostrvu Krf.  Sve rezervacije se vrše preko booking.com-a, najvećeg evropskog provajdera hotelskog smeštaja.

Zbog čega smo se odlučili na saradnju sa booking.com:

  • Najveći i najpoznatiji rezervacioni sistem u Evropi
  • Prosečno 150 hiljada izvršenih rezervacija dnevno
  • Garancija najniže cene
  • Besplatne usluge rezervacije
  • Bez depozita i taksi
  • Plaćanje direktno u hotelu
  • Rezervacioni sistem na srpskom jeziku

Šta cena uključuje?
Svi sadržaji izlistani ispod tipa sobe, uključeni su u cenu sobe. Da biste videli sadržaje, samo kliknite na naziv sobe. Možete proveriti da li su doručak, ili bilo šta drugo, kao što su posebne takse, uključeni u cenu, prelazeći kursorom preko teksta u koloni "Uslovi". Ova informacija biće vam na raspolaganju i u potvrdi rezervacije, kao i na ‘Moja rezervacija’.

Kako da znam da je moja rezervacija potvrđena?
Čim završite proces rezervacije pojaviće se stranica sa potvrdom. Ova stranica sadrži sve detalje vaše rezervacije, uključujući i broj rezervacije i vaš pin kod, koji vam omogućavaju da pristupite potvrdi na ‘Moja rezervacija’. Takođe ćemo vam poslati i imejl s potvrdom u kome se nalaze sve informacije vezane za rezervaciju.

Mogu li da otkažem ili izmenim rezervaciju preko Booking.com?
Da, vrlo jednostavno. Možete otkazati ili promeniti rezervaciju putem alatke ‘Moja rezervacija’. Molimo vas da proverite uslove otkazivanja samog hotela pre nego što izmenite svoju rezervaciju. Sobe bez mogućnosti povraćaja novca i druge specijalne ponude mogu imati različite uslove otkazivanja. Uslovi otkazivanja za određenu sobu nalaze se pored vrste sobe, u delu naslovljenom "Uslovi".

Ako moram da otkažem rezervaciju, da li ću platiti troškove otkazivanja?
Pravila koja se tiču otkazivanja rezervacije razlikuju se od sobe do sobe. Obično možete otkazati ili promeniti rezervaciju do 24 sata pre predviđenog vremena dolaska. Možete da proverite kakva su pravila pojedinačnih hotela, kao i da li će vam naplatiti otkazivanje, pod "Pravila hotela". Ova informacija se nalazi i u imejlu sa potvrdom informacije. Molimo imajte na umu da se na sobe bez opcije povraćaja novca i druge "specijalna ponuda" sobe mogu odnositi drugačija pravila. Pravila za pojedinačne sobe možete proveriti u koloni "Uslovi", koja se nalazi pored kolone "Vrsta sobe".

Šta je pin kod i za šta mi je potreban?
Vaš pin kod je četvorocifreni broj koji se nalazi na vašoj potvrdi rezervacije, a koji vam, uz broj rezervacije, omogućava da se ulogujete na ‘Moja rezervacija’. Na ‘Moja rezervacija’ možete pregledati, izmeniti ili otkazati svoju rezervaciju. Molimo vas da držite svoj pin kod u tajnosti.
Gde mogu da nađem adresu, telefon i e-mail hotela?
Adresu hotela možete videti na vrhu strane hotela na Booking.com. Adresa se nalazi i u imejlu sa potvrdom rezervacije koji dobijate.

Kako mogu da vidim koliko određena hotelska soba košta?
Pošto unesete datume boravka, cene će biti jasno prikazane pored raspoloživih vrsta soba.

Zašto je potrebno da dam podatke svoje kreditne kartice?
Booking.com traži podatke sa vaše kreditne kartice da bi za vas potvrdio rezervaciju hotela. Mi nikada nećemo skinuti novac sa vaše kreditne kartice. Može se dogoditi da se obavi provera (predautorizacija) vaše kreditne kartice, da bi se uverili da je važeća i/ili da na njoj ima dovoljno novca. Nakon provere, pun iznos će biti vraćen na vaš račun. Hotel će skinuti novac sa vaše kreditne kartice samo u slučaju da ste tražili sobu s plaćanjem unapred ili ako procedura otkazivanja, navedena u "Pravilima hotela" i "uslovima" sobe, nije ispoštovana.

Unosim podatke svoje kreditne kartice. Kada ću platiti?
Booking.com nikada neće skinuti novac sa vaše kreditne kartice. Hotel će izvršiti naplatu boravka tokom ili nakon vašeg boravka, osim ako u "Pravilima hotela", opisu sobe (pod "Uslovi") ili u potvrdi rezervacije nije drugačije naznačeno.

Da li hotel zahteva depozit ili plaćanje unapred?
U većini slučajeva hoteli ne zahtevaju plaćanje unapred ili depozit. U suprotnom, detalje možete pronaći pod "Pravila hotela" na Booking.com stranici hotela, kao i u imejlu sa potvrdom rezervacije.

Hotel je skinuo sredstva s moje kreditne kartice. Šta da radim?
Booking.com ne skida sredstva sa vaše kreditne kartice - Molimo vas da u imejlu sa potvrdom rezervacije proverite uslove plaćanja i da li je to deo uslova rezervacije koje hotel daje. Ako smatrate da vam je greškom naplaćeno, molimo vas da kontaktirate direktno hotel.
Da li su podaci moje kreditne kartice bezbedni?
Booking.com koristi sigurnu vezu prilikom rezervacije:
•    Vaši lični podaci i podaci sa kreditne kartice su šifrirani.
•    Naš server koristi ‘Secure Socket Layer’ (SSL) tehnologiju koja je standard u onlajn industriji.
•    Naš SSL sertifikat je izdat od strane Thawte.

Imamo decu; da li možemo da dobijemo dodatne krevete / krevete za decu?
nformacije koje se tiču dece i dodatnih kreveta/krevetaca se nalazi pod "Pravila hotela". Molimo imajte na umu sledeće:
•    Dodatni troškovi za decu, ako ih ima, nisu uključeni u cenu rezervacije.
•    Tokom procesa onlajn rezervacije molimo vas da u prostoru za napomene naznačite da želite dodatni krevet/krevetac.
•    Ukoliko ste već rezervisali sobu, samo kliknite na link u imejlu sa potvrdom rezervacije i na Moja rezervacija da biste zatražili dodatni ležaj.
•    Savetujemo vam da pre puta pozovete hotel da biste potvrdili svoj zahtev. Sve kontakt informacije hotela možete naći u imejlu sa potvrdom rezervacije.
Uvek možete kontaktirati nas da potvrdite raspoloživost pre nego što rezervišete sobu.

Mogu li da pretragu ograničim na hotele u određenom delu grada ili u blizini određene znamenitosti?
Pretragu možete suziti na nekoliko načina:
•    Možete uneti četvrt ili znamenitost direktno u polje "Destinacija". Proverite instrukcije pod ikonicom "i" ukoliko niste sigurni šta da unesete.
•    Ukoliko ste već započeli pretragu, možete upotrebiti filtere sa leve strane, uključujući i filter "Četvrt".
•    Mesta koja vas zanimaju možete pronaći i u delu "u i oko", koji se nalazi ispod mape, sa leve strane.
•    Mapu možete koristiti pritiskom na "Prikaži mapu" , nakon čega će vam se, kada preko njih prelazite kursorom, prikazati hoteli i znamenitosti na koje možete kliknuti.

Da li preko ovog veb sajta mogu da rezervišem za večeras?
Da, možete. Molimo vas da vodite računa kada unosite svoje podatke, posebno podatke sa kreditne kartice, pošto se može desiti da nemamo dovoljno vremena da vas kontaktiramo da bi ispravili eventualne greške koje bi mogle ugroziti vašu rezervaciju.

Kako da tražim hotele sa posebnim sadržajima, kao što je, npr, zatvoreni bazen?
Nakon što izaberete destinaciju i datume boravka, biće prikazana lista hotela u kojima ima mesta. Tada ćete videti opciju „Suzi pretragu“ ispod dugmića „Nađi“, s leve strane. Izaberite jednu od kategorija. Ovo će vam omogućiti da dođete do hotela koji nude posebne sadržaje.

Mogu li pretragu hotela da ograničim na hotele sa sadržajima prilagođenim osobama s invaliditetom?
Da, možete. Nakon što unesete željenu destinaciju i započnete pretragu, videćete spisak hotela. Sa leve strane se nalazi polje "Suzi pretragu" gde pod "Sadržaji" možete štiklirati "Sobe/sadržaji za osobe s invaliditetom". Ovo će vašu dalju pretragu ograničiti samo na hotele koji vama odgovaraju. Savetujemo gostima sa specijalnim potrebama da kontaktiraju booking.com da bi potvrdili raspoloživost sobe pre rezervacije.

Vi ste ovde: Home O nama Rezervacija smeštaja