MOJ KRF

vodič po najlepšem ostrvu Mediterana

Lepe plaže na Krfu - JaliskariZeleno i plavo! To je najkraći opis plaže Jaliskari, jedne od najmanjih na zapadnoj obali Krfa.

Lepe plaže na Krfu - KalamiPerulades je selo sa tradicionalnim tavernama i iz njega možete obići nekoliko lepih plaža u okolini. Glavna plaža Perulades je u stvari uzana traka peska ispod vertikalne litice.

Lepe plaže na Krfu - PrasudiPlaža Prasudi se nalazi u podnožju planine Gamelion na čijem vrhu se nalazi poznati manastir. Udaljena je 5 km od sela Agios Mateos i 28 km km jugoistočno od grada Krfa.

Lepe plaže na Krfu - KalamiKalami je plaža u istoimenom seocetu na severu Krfa, ispod planine Pantokrator.Samo selo ima samo tridesetak stalnih stanovnika, koji će vam s ponosom pokazati "Belu kuću", u kojoj je od 1935 do 1939, živeo veliki britanski književnik i nobelovac, Lorens Darel.

Lepe plaže na Krfu - Miriotica

Za mnoge posetioce Krfa, Mirtiotica je najpopularnija plaža na ostrvu.Ono što je čini specijalnom je upravo njen položaj.

Lepe plaže na Krfu - KontogialosKontogialos je još jedna u nizu lepih plaža na zapadnoj obali Krfa. .

Lepe plaže na Krfu - KoulouraZaliv Kouloura i istoimena plaža su jedna od magičnih lokacija na Krfu. Nalazi se izmedju Ipsosa / Pirgija i Kasiopija.Do nje se može doći peške - 10 minuta hoda od plaže Kalami, ili kolima.

Lepe plaže na Krfu - GardenosGardenos, poznat još kao Vitalades, je malo ribarsko selo, puno zelenila i sa odličnom peščanom plažom.

Lepe plaže na Krfu - GlifadaPlaža Glifada na Krfu je omiljena turistička destinacija zbog finog peska i kristalno čiste vode, koja je plitka i odlična za decu.

Lepe plaže na Krfu - AgniZaliv i plaža Agni se nalaze na kraju strmog i krivudavog puta koji se odvaja od magistrale neposredno posle Nisakija.

Vi ste ovde: Home Plaže